Velkommen til våre nettsider!

Valgmetode for titanlegeringsplate

Titanlegering er en legering som består av titan og andre elementer.Titan har to typer homogene og heterogene krystaller: tettpakket sekskantet struktur under 882 ℃ α titan, kroppssentrert kubikk over 882 ℃ β titan.La oss nå kolleger fra RSM Technology Department dele utvelgelsesmetoden for titanlegeringsplater

https://www.rsmtarget.com/

  Tekniske krav:

1. Den kjemiske sammensetningen av titanlegeringsplate skal være i samsvar med bestemmelsene i GB/T 3620.1, og det tillatte avviket i den kjemiske sammensetningen skal være i samsvar med bestemmelsene i GB/T 3620.2 når kravstilleren inspiserer på nytt.

2. Den tillatte feilen for platetykkelse skal være i samsvar med bestemmelsene i tabell I.

3. Den tillatte feilen for platebredde og -lengde skal være i samsvar med bestemmelsene i tabell II.

4. Hvert hjørne av platen skal kuttes i rett vinkel så langt det er mulig, og skråskjæringen skal ikke overstige det tillatte avviket for platens lengde og bredde.

Legeringselementene kan deles inn i tre kategorier i henhold til deres innflytelse på transformasjonstemperaturen:

① Stabil α-fase, elementene som øker faseovergangstemperaturen er α Stabile elementer inkluderer aluminium, karbon, oksygen og nitrogen.Aluminium er hovedlegeringselementet i titanlegering, som har åpenbare effekter på å forbedre legeringsstyrken ved romtemperatur og høy temperatur, redusere egenvekten og øke elastisitetsmodulen.

② Stabil β-fase, elementene som reduserer faseovergangstemperaturen er β Stabile elementer kan deles inn i to typer: isomorfe og eutektoide.Titanlegeringsprodukter brukes.Førstnevnte inkluderer molybden, niob, vanadium, etc;Sistnevnte inkluderer krom, mangan, kobber, jern, silisium, etc.

③ Nøytrale elementer, som zirkonium og tinn, har liten effekt på faseovergangstemperaturen.

Oksygen, nitrogen, karbon og hydrogen er de viktigste urenhetene i titanlegeringer.Oksygen og nitrogen i α Det er stor løselighet i fasen, som har en betydelig styrkende effekt på titanlegering, men reduserer plastisiteten.Det er generelt fastsatt at innholdet av oksygen og nitrogen i titan er henholdsvis 0,15~0,2% og 0,04~0,05%.Hydrogen i α Løseligheten i fasen er svært liten, og for mye hydrogen oppløst i titanlegeringen vil produsere hydrid, noe som gjør legeringen sprø.Generelt er hydrogeninnholdet i titanlegering kontrollert under 0,015%.Oppløsningen av hydrogen i titan er reversibel og kan fjernes ved vakuumgløding.


Innleggstid: 14. oktober 2022